BGP Bedrijfsgezondheidsplan

Bij het tabblad Algemeen ziet u de algemene bedrijfsgegevens staan in het veld van de Klant locatie. Het veld ernaast (BGP) daar dient u een aantal dingen in te vullen. U geeft hier de creatie datum op. Daaronder selecteert u of het melkvee of vlees vee betreft (dit heeft invloed op de volgende tab kerngetallen). U vult de periode in en ook voor hoeveel koeien en jongvee de BGP gemiddeld is.

Via het tabblad Kengetal kunt u de kengetallen invullen en ook de streefwaarde. Het juiste tabblad waar u dit in dient vullen zal afhankelijk van het betreffende logboek en de keuze die u in het vorige tabblad (algemeen) heeft gemaakt m.b.t. melk- of vlees vee beschikbaar zijn.

Bij het tabblad Antibioticumgebruik vult u een aantal velden in die betrekking hebben op het antibioticumgebruik. In het veld waar een pijltje achter staat kunt u op dit pijltje drukken voor het drop down menu met meerdere opties. In het veld aandachtspunten nav antibioticagebruik en kengetallen kunt u vrije tekst invullen. U kunt ook via het logo met de A rechts onderin het veld werken met voor gedefinieerde teksten. Voor uitleg hoe u dit kunt doen klikt u hier.

Het tabblad infectiedruk geeft een overzicht van de gezondheidsstatus. Ook hier kunt u kiezen of u rechtstreeks de velden in wilt vullen of dat u wilt werken met voor gedefinieerde teksten. de uitleg vind u hier.

Het tabblad Weerstand en Actiepunten kunt u op dezelfde manier invullen.

Als u klaar bent met alles invullen dan kiest u voor Opslaan bovenin dit veld. U krijgt dan de keuze weergeven / E-Mail / Opslaan / Annuleren. Hier klikt u de keuze aan op welke manier u de BGP wilt afsluiten.
Voor een volledige omschrijving van deze opties klikt u hier.

Wil u de BGP later aanvullen dan klikt u op parkeren en dan blijft alles staan. Als u op een later moment weer op het potlood klikt om een BGP te maken dan kunt u verder waar u gebleven bent.

Klikt u op Annuleren dan zal alles wat u heeft ingevuld niet opgeslagen worden.