Mailingen

Let op! Deze functionaliteit kunt u alleen in VIVA3.0 gebruiken.

Het is nu mogelijk om mailingen te versturen binnen Viva 3.0. Cliënten kunnen worden gezocht aan de hand van meerdere filters. Het is zelfs mogelijk om te zoeken op dieren die een bepaald medicijn gekregen hebben. De filters zullen hieronder verder worden toegelicht.

Uitleg van de verschillende filters/opties

Datum laatste contact > Met dit filter kunt u filteren op laatste contactdatum van de cliënt. Deze datum vindt u terug in: Viva 2.0 > Cliënt > Bewerken > Wijzigen. Als de datum in het cliëntenscherm binnen de twee datums van het filter valt, en er wordt geklikt op "Filters toepassen" dan zal deze cliënt worden getoond in de zoekresultaten.

Met de optie "Toon meer filters" kunnen er een drie extra filters gebruikt worden om nog gerichter te kunnen zoeken.

Product zoeken/toevoegen > Met dit veld kunt u een product toevoegen aan het filter. Dit werkt hetzelfde als een product toevoegen aan een factuurprotocol. Er kan maximaal één product toegevoegd worden aan een zoekopdracht.

Inclusief cliënten met "Mailen nieuwsbrieven" op "Nee" > Als u deze optie aanvinkt, en u klikt op "Filters toepassen" dan zullen ook de cliënten worden getoond waarbij "Mailen nieuwsbrieven" niet is aangevinkt. Deze instelling vindt u terug in het cliënten scherm: Viva 3.0 > Cliënt.

Inclusief cliënten "uit" de praktijk > Met dit filter worden ook de cliënten getoond die niet meer bij de praktijk komen. Dit wordt ingesteld aan de hand van een datum in het cliënten scherm. Deze datum vindt u terug in: Viva 2.0 > Cliënt > Bewerken > Wijzigen.

Filter op diersoort > Met dit filter kunt u zoeken op cliënten die een bepaald diersoort hebben. Dit is precies hetzelfde filter zoals die ook te gebruiken is in de Cliënten tab op het hoofdscherm van Viva 2.0.

Filter > Dit zijn de filters zoals die zijn aangemaakt in VIVA1.

Bestand toevoegen en gebruiken > Met deze velden kunt u een document toevoegen aan de mailing. In het eerste veld heeft u de mogelijkheid één bestand te uploaden en bij de combobox kunt u dit bestand selecteren. Het document dat op deze plek wordt geupload zal worden toegevoegd aan de Praktijk instellingen in Viva 3.0. Deze vindt u terug via: Viva 3.0 > Instellingen > Praktijk > Documenten.

Met de knop "Filters toepassen" wordt er gezocht op de filters die u heeft ingesteld.

Met de knop "Voortzetten" zal de e-mail worden verstuurd aan de geselecteerde klanten. Voordat de e-mail zal worden verstuurd zal er altijd nog een vraag worden gesteld of u er zeker van bent dat u de geselecteerde cliënten wilt e-mailen.

!! Om een mailing te kunnen versturen moet er minimaal één bestand én één cliënt zijn geselecteerd.