Adresgegevens

Zodra u op het knopje "Adres" heeft geklikt zal er een nieuw scherm getoond worden. Door middel van dit scherm kunt u een adres toevoegen aan de locatiekaart. Het is niet mogelijk om direct op de locatiekaart zelf de adresgegevens in te voeren.

Adresgegevens worden gevalideerd op basis van een postcode en huisnummer. Als de combinatie van deze twee gegevens valide zijn, en de adresgegevens komen voor in de database, dan worden de overige velden (zoals de straatnaam) automatisch ingevuld zodra u op het valideren knopje heeft geklikt. Hiernaast zal er, wanneer het adres valide is, rechtsonder in dit scherm een groen vinkje getoond worden.

Als het geen geldige combinatie betreft dan zal de volgende melding getoond worden; "De combinatie van postcode en huisnummer is niet geldig. Weet u zeker dat u dit adres wilt toevoegen aan de database?". Als u vervolgens op "Ok" klikt dan zal het ingevoerde adres toegevoegd zijn aan de database. Dit betekend niet dat als u hierna nog een keer op valideren klikt dat het zal worden aangeduid als een geldig adres. Dit komt omdat het valideren een externe controle is die plaatsvindt aan de hand van een lijst met valide adressen.

Om de ingevoerde gegevens toe te voegen aan de locatiekaart klikt u op de knop "Opslaan". Het is overigens niet nodig om altijd elk adres te valideren. U kunt er ook voor kiezen om het valideren knopje achterwege te laten. Het is wel aan te raden om gebruik te maken van deze functie omdat er dan meer uniformiteit van de ingevoerde adresgegevens zal zijn. Dit houdt in dat adressen op dezelfde manier geschreven worden. Het vervolg hiervan is dat dit tot minder redundantie (dubbele gegevens) zal leiden.