Kas doorboeken

Kas doorboeken naar de boekhouding (betreft naar een extern boekhoudpakket zoals Exact Online)
Noot: Momenteel is deze functie alleen mogenlijk met Exact Online.

Bovenin kunt u aangeven tot en met wanneer u de kas wilt doorboeken. Mijn advies zou zijn om dit niet tot en met de huidige datum te doen. Het beste kunt u dit per week doen. Bijvoorbeeld op maandag van de hele week ervoor. De tijd zou ik dan op 23:59 zetten. U kunt de kas natuurlijk pas doorboeken naar de boekhouding als de kassen van de betreffende week kloppen.

Als u de tot en met datum heeft ingesteld en de tijd dan klikt u op verversen. Eronder komt dan een hele lijst met alle kastransacties van die betreffende periode. Rechts ziet u de omzet van de kas staan uitgesplitst in Contant en Pin en het totaal.
U ziet de afzonderlijke transacties met datum en tijd staan. De client gegevens worden getoond en het bedrag inclusief de BTW. Daarnaast ziet u onder Samenstelling staan hoe deze transactie voltooid is. (De K van Contant en de P van pin enz) Naast deze kolom ziet u een pijl naar beneden, als u hierop klikt komen er meer gegevens zichtbaar.

Bovenin in de grijze balk ziet u rechts de knop Ongedaan maken staan, daarnaast Annuleren en Opslaan
Achter Nummer ziet u het kwitantie nummer staan, welk factuurtype het is en het bedrag inclusief BTW.
U ziet hier nogmaals staan op welke wijze er betaald is en of er een afrondingsverschil is.
Mocht deze transactie op contant staan en was het toch per pin afgerekend dan drukt u op Ongedaan maken rechts bovenin. Let even goed op bij welke client dit was. (client code).
VIVA komt dan met de vraag of u de kastransactie echt ongedaan wilt maken. Als u op Ja drukt dan zijn alle financiele regels weer open gezet op het medisch dossier en dient u terug te gaan naar deze client naar de client kaart. U kiest dan voor Acties rechts bovenin het scherm, als u dan kiest voor afrekenen komt de transactie die u terug heeft gezet gelijk naar voren. U selecteerd deze factuurtype en klikt nogmaals op afrekenen. Daarna komt u in het gebruikelijke betaal scherm en kunt u op de juiste manier afrekeken.

In dit veld hoeft u niet te selecteren wat u door wilt zetten naar de boekhouding, alles tot en met die datum gaat naar de boekhouding. Dit kunt u doen door op de blauwe Doorboeken knop rechts bovenin te drukken.