Betalen

Afrekenen via Pin Kiest u voor de optie "pin" krijgt u een pop up scherm met de vraag of de betaling correct heeft plaats gevonden. Geeft u hier een akkoord wordt het medisch dossier gesloten en is het gehele openstaande bedrag betaald gezet.

Wanbetaler Zodra de optie bij de klant op "contant afrekenen" aanstaat is het niet mogelijk om bij deze klant een factuur aan te maken. U krijgt dan alleen de optie "Contant", "Pin" of "Overige".

Combi Kiest u voor de optie "Combi" kunt u een deelbetaling of een betaling via de creditcard uitvoeren. In het dan zichtbare afrekenscherm kunt u het bedrag ingeven in 1 van de velden (contant/ pin/2e pin/ credit card). Deze afrekenopties kunt u in viva1 in het menu IISFW instellen. Zet u bepaalde opties in dit menu uit, dan zijn deze betaalopties ook niet actief in de titelbalk van de betalingsscherm.

Wil de klant een gedeelte contant betalen, en de rest "open " laten staan dan geeft u het bedrag in, in het veld contant. Vervolgens wordt het restant bedrag neer gezet bij "Nog te betalen". Zou deze klant het rest bedrag direct erbij willen pinnen, moet u in het veld "Pin" klikken en vervolgens op "Nog te betalen". Het restbedrag wordt meteen ingevuld. Wilt de klant het gehele bedrag met de Credit card betalen, gaat u in dit veld staan en klikt vervolgens op "Totaal factuurbedrag" het volledige bedrag wordt meteen ingevuld. Door gebruik te maken van de knoppen is het veel makkelijker en sneller om een betaling af te ronden.

Onder het tabblad "Producten" staan de openstaande regels.

Onder het tabblad "Facturen" staan de geprinte facturen die nog niet of voor een deel betaald zijn. Op het moment dat de cliënt 1 van die facturen wil afrekenen aan de balie, kunt u de factuur onder dit tabblad selecteren. Zodra er openstaande regels staan, zal Viva het bedrag van de regels en van de geprinte factuur bij elkaar optellen.

U kunt rechts onderin in het afreken scherm een aantal opties kiezen.

Dier: hier kunt u eventueel een dier kiezen. Zodra u dit doet worden alleen de regels voor het desbetreffende dier geselecteerd en kunt u die afrekenen.

Kassabon: u kunt hier de printer en de lay-out voor de kassabon instellen.

Kwitantie/printer: printer kiezen voor een kwitantie.