Gebruikers instellingen via de beheer pagina

Onder de knop gebruikersgegevens kunt u van uw collega's naw gegevens invullen, inloggegevens en factuurcode aangeven. Hier kunt u ook instellen of ze dierenarts zijn of assistente, of ze admin rechten mogen hebben en of ze actief zijn of niet . Collega's die de admin rechten hebben kunnen in alle menu opties en bij alle instellingen. Het is daarom van belang dat u goed nadenkt wie deze rechten mogen hebben.

Via Instellingen activeert u de tegel "Admin", vervolgens gaat u naar de gebruikersgegevens.
U krijgt een lijst te zien met alle gebruikers van het VIVA.
Via wijzigen ziet u de gebruiker gegevens. U kunt hier inloggegevens invullen Als u hier inloggegevens veranderd dan moet u in VIVA1 ook met deze gegevens inloggen . Hier geeft u ook de code op die op de factuur getoond wordt zodat u per factuur kunt zien wie de factuurregels ingevoerd heeft. Tevens kunt u hier de naw gegevens invullen, aangeven of de gebruiker admin is Ja of Nee en of de collega een dierenarts is. Hier kunt u ook nieuwe gebruikers toevoegen en wachtwoorden van gebruikers aanpassen. Als gebruikers niet meer werkzaam zijn bij de praktijk dan kunt u ze hier verwijderen of op uitgeschakeld zetten

Nadat u 1 of meerdere gebruikers op admin heeft gezet, kunnen alle andere gebruikers niet meer bij de beheerschermen komen. Als deze gebruikers op te tegel instellingen klikken dan opent gelijk het scherm van de gebruikers instellingen.
Voor uitleg van dit scherm klikt u hier.

Viva veilige wachtwoorden instellingen via de beheer pagina

U kunt, als admin, in uw praktijk bepalen hoe uw gebruikers de wachtwoorden van het viva moeten instellen om ze zo veilig mogelijk te maken. U kunt o.a. aangeven wat de minimale lengte is, of er een hoofdletter en/of getal in voor moet komen of een niet-alfanumeriek teken. Zodra u aanvinkt dat de veilige wachtwoorden ingeschakeld moeten worden en de gebruiker logt in met een wachtwoord wat niet aan de gestelde eis voldoet, krijgt de gebruiker meteen een scherm te zien waar hij/zij zijn of haar wachtwoord moet veranderen.

Na opslaan worden uw instellingen bewaard.