De Visitebrief

De VIVA 2.0 visitebrief is een combinatie van factuurregels, logboek regels en vrije tekst.
De visitebrief is bedoeld om een compleet verslag van een bedrijfsvisite te maken en is ontwikkeld voor de landbouwhuisdieren.
Per bedrijfslocatie kan er slechts 1 visitebrief open staan. Het is dan ook de bedoeling dat u na het invullen van de visitebrief deze laat ondertekenen door de veehouder en dan direct print (of mailt) zodat de visitebrief als afgewerkt kan worden beschouwd. U kunt ook de visitebrief uitprinten en met pen voorzien van uw handtekening en die van de veehouder.

De visitebrief wordt benaderd via de bedrijfskaart. De bedrijfskaart is een soort patiëntenkaart (zoals bij het spreekuur), maar dan per bedrijfslocatie georganiseerd.

In het linker veld onder de naw gegevens kunt u evt. (als u de visitebrief op een later tijdstip maakt) de datum aanpassen. Hier kunt u ook het tijdstip van aankomst en vertrek in geven. Hieronder ziet u het adres van de bedrijfslocatie en nog wat andere belangrijke gegevens.
Voor de beschrijving van het aanpassen van de datum klikt u hier.

In het tabblad tekst vult u de reden van het bezoek in, en daaronder kunt u een anamnese ingeven.
Voor de beschrijving van de voor gedefinieerde teksten en het maken daarvan klikt u hier.

Bij het tabblad Med./Beh. kunt u via de + onderin het scherm medicijnen en handelingen toevoegen op de factuur. Als u alles heeft ingevoerd klikt u op sluiten.
Als u favoriete producten wilt instellen dan kunt u hier klikken voor de uitleg.

Onder het tabblad Docs Kunt u alle verzonden bezoekrapporten terug vinden. U kunt deze documenten nogmaals openen en inzien door op het betreffende bezoekrapport te klikken. Desgewenst kunt u deze opnieuw uit printen.

Bovenin het scherm ziet u nog een aantal opties.
Bij de optie Files kunt u bestanden toevoegen zoals o.a. verslagen van een specialist of andere dierenarts na een dienst of verhuizing. Hier kunt u ook foto's toevoegen. Als u op dit scherm onderaan aangeeft welk type bestand dit is kunt u in de toekomst hier heel gemakkelijk op filteren.
Onder de optie Tag kunt u achteraf nog een type bestand toekennen aan de documenten die er staan. Ook dit is voor het filteren.
Via de optie Nieuw kunt u document maken zoals dat gaat in word. Als u klaar bent met het document dient u rechts onderin een tag toe te kennen voordat u verder kunt.
Voor een volledige beschrijving van deze functie klikt u hier.
U kunt ook een document of meerdere documenten mailen via de optie E-Mail. Op dit scherm kunt u de mailadressen ingeven, via de tab Tekst kunt u tekst invoeren. Bij selecteer een context term kunt u op een snelle manier het tekstveld vullen. Alle opties in het zwart kunt u kiezen en de velden in het grijs zijn niet ingevuld in VIVA dus kunt u deze ook niet kiezen. Via de tab Docs kunt u de documenten selecteren die u mee wilt zenden.

Als u rechts onderin bij Selecteer een tag op het uitklap menu klikt dan kunt u hier evt. de optie foto (of een andere optie) selecteren en dan ziet u alleen de foto's.

Onder de tab Historie ziet u alle verzonden visite brieven staan. In dit menu kunt u ze nogmaals inzien of verzenden. Als u klikt op het PDF icoon dan komen deze opties in uw scherm.

Bij het tabblad BGP Kunt u een bedrijfsgezondheidsplan maken. U ziet hier ook bedrijfsgezondheidsplannen die opgeslagen zijn.
Als u een nieuw BGP wil maken dan klikt u op het potlootje rechts onderin waar BGP achter staat. Voor verdere uitleg over het maken van een BGP klikt u hier.

Via het tabblad BBP maakt u een bedrijfsbehandelplan. Hier ziet u ook de opgeslagen bedrijfsbehandelplannen.
Voor het maken van een nieuw BBP klikt u op het potlootje rechts onderin waar BBP achter staat. Voor verdere uitleg over het maken van een BBP klikt u hier.

Op dit moment kunt u nog producten en tekst toevoegen, weet u zeker dat u klaar bent dan kunt u bovenin in de blauwe balk waar ook visitebrief staat uit de volgende opties kiezen om deze visitebrief af te sluiten,
Opslaan. Als u op opslaan klikt krijgt u een nieuw scherm waar u een nieuwe afspraak kunt maken en dan gelijk in uw Exchange (Outlook) agenda terecht komt. Klikt u op weergeven dan wordt deze visitebrief in een pdf bestand getoond. Kiest u voor E-mail dan komt er een scherm waar u evt. een ander mailadres in kunt vullen en de tekst kunt aanpassen. Als u hier op verzenden klikt zal de visitebrief digitaal verzonden worden naar de veehouder en dan is daarmee de visite afgerond. Bij iedere keuze drukt u op voltooien. U kunt hier ook meerdere opties selecteren.
Parkeren. Als u deze optie kiest is de brief direct weer zichtbaar en klaar voor aanvullingen bij het openen van de betreffende locatie. Er mag maar één visitebrief open staan per bedrijfslocatie. Als alles compleet is kunt u de visitebrief afhandelen zoals hierboven bij opslaan is besproken.
Annuleren. Alles wat u zojuist ingevoerd heeft wordt niet opgeslagen.