Gebruikersinstellingen

Onder bewerking!

Algemeen:

Taal instellen: Hier kunt u de taal instellen in Nederlands of Engels.
Verberg prijzen VB/MD: Als u deze optie inschakelt zullen er geen bedragen zichtbaar zijn in het Medische dossier (MD /Visitebrief (VB). De prijzen in de tab "Factuur" (in het medische dossier) zullen echter altijd zichtbaar blijven. Om de prijzen op het PDF rapport te verbergen verwijzen wij u naar de "V&O rapport instellingen".
VOOR DE VIVA3 GEBRUIKER; Prijzen tonen in zoekscherm: Om prijzen te kunnen tonen in het zoekscherm (wanneer u een product toevoegt) dient de optie ''verberg prijzen VB/MD'' NIET aangevinkt te zijn.
Afhankelijk van uw instelling op het factuurtype worden de prijzen in- of exclusief getoond. De prijzen van de favoriete producten worden niet getoond.
Wachtkamer- en afrekenmodule: Zodra deze actief zijn krijg u de tabbladen 'Spreekkamer', 'Agenda' en 'Balie' erbij in het hoofdmenu. Worden deze tabbladen niet zichtbaar na het aanvinken van deze modules in dit scherm dan adviseer ik u contact op te nemen met VIVA Veterinary op het telefoonnummer 088-0180444. U kunt ook een mail sturen naar info@vivaveterinary.nl
V&O module: Als u deze optie aan vinkt dan zult u de oude visitebrief optie niet meer hebben, U werkt dan uitsluitend via de V&O. Als u nu via cliënten zoeken rechtstreeks naar de locatie gaat krijgt u een overzicht van de bedrijfsdossiers.
Gaat u via Open cases en / of Recent direct naar de locatie dan zal de oude visitebrief geopend worden.
VOOR DE VIVA3 GEBRUIKER; Deze functie staat al bij u aan. U kunt geen visitebrief oude stijl meer invoeren.

Profielfoto: U kunt om uw eigen profiel (en die van anderen) beter te herkennen een profielfoto instellen. Deze wordt getoond in de linkerbovenhoek. Via Uploaden kunt u een foto van uw pc kiezen. Als u voor de eerste keer een afbeelding instelt wordt deze direct getoond.
*De afmetingen van de profielfoto zijn 80 bij 80 pixels.
Als u een grote foto heeft en u wilt deze verkleinen kunt u dat heel makkelijk doen via Paint. Het is voldoende om alleen de horizontale pixels op 80 te zetten.

Emailaccount instellingen:

Type: Welk type server er gebruikt wordt. Dit wordt tijdens de installatie van VIVA ingesteld door Corilus.
Indien er bij type MS Exchange staat:
Email
: In dit veld vult u uw e-mail adres in.
Gebruikersnaam/Wachtwoord: In deze velden geeft u uw Active Directory gebruikersnaam en wachtwoord op. Dit zijn dezelfde gegevens waarmee u inlogt in Windows.
Server: Dit veld geeft aan van welke server er gebruik gemaakt wordt. Dit is tijdens de installatie door Corilus ingesteld.
Zodra u alle velden correct heeft ingevuld en heeft opgeslagen opent u nogmaals de tegel "gebruiker" en klikt u op de "Test" knop. Er wordt een melding getoond waarin duidelijk wordt of u de e-mail instellingen correct heeft ingevuld. Hiernaast zal er als deze instellingen correct zijn ingevuld een e-mail naar u verzonden worden met een bevestiging.
Indien er bij type SMTP staat zijn de velden email en server al bij de installatie door Corilus ingevuld.
Via Test kunt u testen of de mail instellingen goed staan.

Agenda:

Vernieuwingsinterval (min): Deze tijd heeft betrekking op de synchronisatie van de agenda met Outlook Exchange. Standaard instelling is 5 minuten. Wat betekent dat de agenda elke 5 minuten synchroniseert met Outlook Exchange.
Aantal afspraken: Maximaal aantal afspraken dat wordt getoond in agenda aan de rechterkant (blauwe balken in kolom bij vandaag; onder knoppen van agenda, wachtkamer en balie).
Standaardinstelling is 5 afspraken (weergave afspraken van Exchange (E) en Viva (V) van dezelfde dag en verder). Let op! Wanneer er een afspraak is toegevoegd en niet direct zichtbaar gebruik knop voor synchronisatie (meest rechterknop bestaande uit 2 witte pijlen in taakbalk van agenda, wachtkamer en balie).
Aantal dagen: Instelling voor zichtbaarheid aantal dagen (inclusief huidige dag) waarmee het aantal afspraken wordt weergegeven in kolom rechterkant agenda.
Standaardinstelling is 5 dagen. Let op! Er worden in dit geval 5 dagen getoond met het aantal afspraken zoals is ingesteld bij "'aantal afspraken''.
Viva agenda: Hier kunt u de agenda invullen waarin u vaak werkt. Vult u hier niks in dan kunt u niet via het MD een afspraak maken, dat kan wel gewoon via de tab agenda.
Agenda tab: Hier kunt u een agenda groep selecteren specifiek voor een gebruiker. Zodra deze is geselecteerd en deze instelling is opgeslagen krijgt u in het hoofdscherm van VIVA een tabblad agenda.

Handtekening bezoekrapport:

Digitale handtekening: Wanneer deze optie aanstaat en u genereert in VIVA een off label use verklaring en/of een BBP/BGP dan wordt een scherm getoond waar de veehouder de handtekening kan zetten. De handtekening wordt op het rapport geplaatst (op de off label verklaring (en)). Let op! voorwaarde voor zetten van handtekening is dat er één off label product is toegevoegd aan de visitebrief.
Handtekening: Hier kan een gebruiker een digitale handtekening uploaden, waar aan u moet denken is dat deze handtekening aan een bepaald formaat moet voldoen. In de instellingen van het bezoekrapport moet u deze functie aanzetten (Klik hier voor verdere uitleg de bezoekrapportinstellingen)
U kunt ervoor kiezen om de handtekening in te scannen waarna u hem gebruikt in VIVA. Een andere mogelijkheid is om met uw mobiele telefoon een foto te maken van de handtekening en deze te gebruiken.
De geüploade afbeelding heeft, voor optimaal gebruik, de volgende afmetingen: hoogte 90 pixels breedte 360 pixels.

Het formaat van de handtekening aanpassen:
1. Open paint (start> alle programma's >bureauaccessoires > Paint)
2. Klik op ctrl + E .er wordt een nieuw scherm getoond
3. Zorg dat "Pixels" geselecteerd zijn en voer de volgende waarden in: Breedte "360" en Hoogte "90"
4. Klik op "Ok"
5. Het werkblad is nu aangepast naar de afmetingen die u heeft opgegeven.
6. Klik op "ctrl + A" om het werkblad te selecteren
7. Selecteer "Plakken uit" onder de optie "Plakken"
8. Selecteer de foto waar uw handtekening op staat en klik op "Openen"
9. Sleep de afbeelding zodat deze precies in het midden van het werkblad staat
10. Sla de nieuwe afbeelding op een logische plek op in uw computer, zodat u deze weer snel kan terugvinden. Bijv. Het bureaublad.
11. U kunt nu naar de instellingen van VIVA gaan en de afbeelding gebruiken.

Bovenin naast opslaan kunt u uw VIVA wachtwoord veranderen. U geeft hier eerst uw oude wachtwoord in, daarna geeft u een nieuw wachtwoord op, dat voert u nogmaals in en dan klikt u op opslaan. Klikt u op annuleren dan is uw wachtwoord ongewijzigd. Let Op!! In Viva1 is uw wachtwoord nu ook veranderd. Mocht u uw oude wachtwoord niet meer weten dan kan de collega met administratie rechten dit ook in de grbruikersgegevens veranderen. Er zal dan niet om het oude wachtwoord gevraagd worden.