Voorgedefineerde teksten

U kunt op een snelle wijze teksten toevoegen aan het tekst vlak van een visitebrief. Dit doet u met voorgedefinieerde teksten. Deze teksten kunt u gebruiken door binnen een visitebrief op het icoontje rechtsonder in het tekst vak te klikken.

Voorgedefinieerde teksten zijn gekoppeld aan een diersoort. Dit houdt in dat als u een tekst maakt voor een varken deze tekst alleen bij visitebrieven met het soort "Varken" te zien/gebruiken zijn.
Als u dezelfde tekst wilt gebruiken bij een anders diersoort dan zult u de tekst moeten kopiëren (d.m.v. kopiëren en plakken, Windows functionaliteit).

Selecteer voor gedefinieerde tekst.
Zodra u op het knopje (met de A) rechtsonder in heeft geklikt zal het scherm "Voor gedefinieerde Teksten" getoond worden. Als u vervolgens op het plusknopje klikt wordt er een nieuw scherm getoond waar u de titel en de tekst kunt invoeren. Drukt u op het potloodje links onderin dan zal de tekst die er al staat weer zichtbaar worden zodat u die kunt bewerken of eventueel kunt verwijderen.
Als u de titel en de tekst heeft toegevoegd (of als u de tekst heeft aangepast) klikt u op opslaan.

Als de titel en de tekst is toegevoegd en u wilt deze gebruiken dan klikt u op het vinkje (het meest linker knopje). Als u op dit vinkje heeft geklikt dan zal de tekst direct aan het veld toegevoegd zijn op de plek waar u de cursor had neergezet.

Voorgedefineerde tekst redacteur.
De tekst die u in dit scherm heeft ingevoerd zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor uzelf en de "Redacteur". De redacteur is degene die besluit of een tekst gebruikt mag worden door alle gebruikers.
Het publiceren van een tekst gaat als volgt:
1. Een gebruiker maakt een tekst aan.
2. Deze gebruiker wil dat iedereen gebruik moet kunnen maken van de tekst en besluit deze tekst te versturen naar de redacteur zodat deze de tekst vrij kan geven voor alle gebruikers. De gebruiker klikt op "Naar redacteur".
3. De redacteur opent de tekst en vindt dat de tekst goed is. Hij/zij klikt op "Publiceren".
4. Vanaf dit moment is de tekst door iedereen van de praktijk te gebruiken.

Mocht er nu nog een wijziging worden doorgevoerd aan de tekst dan kan dit alleen gedaan worden door de redacteur.
* De redacteur van de teksten kan ingesteld worden in de instellingen van de praktijk.