Protocollen

Zodra er een behandeling uitgevoerd gaat worden zijn er vaak een vast aantal punten die gedaan of gecontroleerd moeten worden. Dit kan een behandeling zijn voor een dier, maar ook andere zaken welke steeds dezelfde stappen vereisen. Om er zeker van te zijn dat er geen punten vergeten worden kan er gebruik worden gemaakt van een protocol. De punten dienen alleen als richtlijn of een checklist zodat er niets vergeten wordt.

Protocollen zijn voor gedefinieerde formulieren welke zijn aan te maken in Viva1 en vervolgens gebruikt kunnen worden in Viva. De antwoorden op de vragen van het protocol kan een vooraf gedefinieerde set van de antwoorden (combobox) zijn en/of platte tekst. Als er besloten wordt gebruik te maken van een protocol is het niet verplicht om alle punten van het protocol in te vullen.

Hoe voeg ik een protocol toe?

1. Als u een medisch dossier geopend heeft klikt u op de "+" knop. Deze bevindt zich rechtsonder in het medisch dossier.

2. U zult nu een schermpje te zien krijgen waarop de verschillende regels staan die toe te voegen zijn aan het medisch dossier. Klik op "Protocollen".

3. Er wordt een scherm getoond met de verschillende protocollen. Deze protocollen zijn alle aangemaakt (en aan te vullen) in Viva. Klik op het protocol van uw keuze.

4. klik op "Selecteer" om het protocol te openen.

"Het is ook mogelijk om een protocol te openen met een dubbelklik"

4. Het scherm met de velden van het protocol wordt getoond. Selecteer of voer de nieuwe waarden in.

"Door gebruik te maken van de "tab" toets kunt u heel snel door de verschillende velden van het protocol navigeren"

5. Klik op "Sluiten".

6. Het protocol is nu toegevoegd aan het medisch dossier.