Cliëntenscherm

In de dagelijkse praktijkvoering zult u veel gebruik maken van de Cliënten module.
U gebruikt deze functie om cliënten te zoeken maar ook om een nieuwe cliënt in te voeren in het systeem.
Het zoeken van een cliënt kan op verschillende manieren zoals beschreven bij cliënten opzoeken. Uitleg over het toevoegen van een nieuwe cliënt vindt u hier.

De informatie op deze pagina gaat over het scherm waarin u terecht komt wanneer u een cliënt heeft opgezocht of heeft toegevoegd '' het cliëntenscherm''. In dit scherm verricht u de meeste handelingen.

Als u de cliënt geselecteerd heeft komt u in het scherm waar u de over het algemeen de meeste handelingen zult verrichten. Links bovenin ziet u cliënt staan met daarachter de cliënt code. Bovenin in de zelfde regel ziet u ook Help, Acties, Bewerken en sluiten staan.

Via de knop Help komt u uit in de help van VIVA. U komt rechtstreeks uit in het juiste menu en kunt vanaf hier ook verder navigeren door de help.
Kiest u voor Acties dan kunt u er voor kiezen om deze cliënt in de wachtkamer te plaatsen, naar de balie te sturen of u kunt een afspraak maken of een cliënten etiket printen . Uitleg over deze functies vind u hier.
Kiest u voor bewerken dan kunt u de cliënt gegevens bewerken zoals hier beschreven.
Kiest u voor Sluiten dan zal dit scherm gesloten worden.

Aan de linker kant in dit scherm ziet u de n.a.w. gegevens van de cliënt met de daarbij behorende telefoonnummers en het mailadres. Bovenaan rechts ziet u in het blauw Memo staan. Als hier ook een cijfer bij staat dan geeft dat aan hoeveel memo's er voor deze cliënt zijn. Als u hierop klikt dan kunt u de memo's ook inzien en desgewenst aanvullen, veranderen of verwijderen. Met de plus (+) kunt u een nieuwe memo toevoegen. Via het icoontje van de pen die achter de memo staat kunt u de memo bewerken en via de prullenbak verwijderd u deze memo.
Iets verder naar beneden ziet u of de cliënt nog openstaande rekeningen heeft. Klikt u op de knop Jaaromzet dan komt er een apart scherm met het totale bedrag waar de cliënt voor heeft afgenomen, hoeveel daar al van betaald is en wanneer de laatste betaling is gedaan.

Verder ziet u in dit scherm nog een aantal tabbladen waarvan de functionaliteit apart wordt beschreven.

Voor uitleg van de tab Dieren klikt u hier.

Voor uitleg van de tab Locaties klikt u hier.

Voor uitleg van de tab Docs klikt u hier.

Voor uitleg van de tab Viva agenda klikt u hier.

Voor uitleg van de tab Finan. klikt u hier.

Voor uitleg van de tab V&O klikt u hier.

Voor uitleg van de Clienten opties klikt u hier.

Voor uitleg van de tab Dierhouder klikt u hier.

Voor uitleg van de Factuurtype instellingen klikt u hier.