Een document maken.

Hier kunt u een tekst document maken. Zoals u ziet zitten hier een deel van de functies in die in Word ook zitten.
De opmaak van de tekst kunt u selecteren in Instellingen / Admin / Documentstijlen

Als u met uw cursor (zonder te klikken) over de verschillende icoontjes gaat dan kunt u zien wat u dmv dit icoontje kunt doen.

Bij de optie Files kunt u bestanden toevoegen zoals o.a. verslagen van een specialist of andere dierenarts na een dienst of verhuizing. Hier kunt u ook foto's toevoegen. Als u op dit scherm onderaan aangeeft welk type bestand dit is kunt u in de toekomst hier heel gemakkelijk op filteren. Via de knop bestanden toevoegen kunt u heel makkelijk bestanden van u computer kopieren naar VIVA.

Onder de optie Tag kunt u achteraf nog een type bestand toekennen aan de documenten die er staan. Ook dit is voor het filteren. Als u één maal klikt op het document of op de foto waar u een tag aan wilt geven dan kunt u onderin het scherm een tag toekennen. Daarna klikt u op toepassen.

Via de optie Nieuw kunt u document maken zoals dat gaat in Word. Als u een tekst ingeeft en u wilt één regel naar beneden dan drukt u [ Shift ] in en vervolgens drukt u op [ Enter ] . Wilt u een nieuwe alinea starten dan drukt u op [ Enter ]. Als u klaar bent met het document dient u rechts onderin een tag toe te kennen voordat u verder kunt.
Als u rechts onderin bij Selecteer een tag op het uitklap menu klikt dan kunt u hier evt. de optie foto (of een andere optie) selecteren en dan ziet u alleen de foto's