Agenda instellingen

Deze instellingen zijn van toepassing op de agenda instellingen onder de tab agenda in het hoofdmenu. Dit heeft niks te maken met de Exchange agenda.

Wanneer u gebruik maakt van de agenda functionaliteit binnen VIVA, heeft u de volgende mogelijkheden:
1. U kunt kiezen voor de agenda's welke al aanwezig zijn in VIVA (VIVA1).
2. U kunt kiezen om nieuwe agenda's te maken.

Toelichting optie 1:
Alle reeds gemaakte afspraken in de agenda van VIVA1 kunnen worden getoond in VIVA 3.
Afspraken die gemaakt worden in VIVA 3, binnen een bestaande VIVA1 agenda, worden niet getoond in VIVA1. Deze afspraken zijn binnen VIVA 3 te bekijken en/of te wijzigen.

Agenda instellingen:

In dit scherm staan de volgende onderdelen: agenda's en agenda groepen.

Agenda's:

Hier ziet u de agenda's zoals deze ook in VIVA1 staan. U heeft de mogelijkheid om nieuwe agenda's toe te voegen, te wijzigen en/of te verwijderen.

Aanmaken nieuwe agenda - werkwijze
- Klik op de button plus (+), rechtsonder bij het onderdeel agenda's (bovenste deel van dit scherm).
- Er verschijnt een pop - up: voer hier de naam en beschrijving in van de agenda.
- Klik op opslaan -> dan wordt de door u aangemaakte agenda getoond.

Naam agenda wijzigen - werkwijze
- Selecteer de betreffende agenda door er 1 x op te klikken -> agenda kleurt vervolgens blauw.
- Klik vervolgens op icoon met de pen (links onder bij onderdeel agenda's).
- Er verschijnt een pop-up: pas hier de naam en beschrijving aan.
- Klik op opslaan.

Agenda verwijderen - werkwijze
- Selecteer de betreffende agenda door er 1 x op te klikken -> agenda kleurt vervolgens blauw.
- Klik vervolgens op icoon met de prullenbak (links onder bij onderdeel agenda's).
- Er verschijnt een pop-up: ''Weet u zeker dat u deze agenda ''naam agenda'' wilt verwijderen.
- Indien u kiest voor optie JA wordt agenda verwijderd.

Agenda groepen:

Hier worden de agenda groepen getoond die in VIVA1 zijn aangemaakt.
Zijn er meerdere agenda's dan is er de mogelijkheid deze te bundelen in een agenda groep.
Het is mogelijk deze groep (en) zelf te definiëren.

Voorbeelden van groepen:
Verschillende spreekkamers, operatiekamer, vestigingen en indien nodig een aparte groep voor agenda's paard.

Aanmaken nieuwe agenda groep en toevoegen beschikbare agenda's aan agenda groep - werkwijze
- Klik op de button plus (+), rechtsonder bij het onderdeel agenda groepen (onderste deel van dit scherm).
- Er verschijnt een pop - up: agenda groepen wijzigen -> hier kunt de agenda groep maken.
Naam van de agenda…. (naam agendagroep) : kies naam voor de agenda groep.
Beschrijving: geef een beschrijving van de groep.
Begintijd: vul hier de openingstijd van de praktijk in.
Eindtijd: vul hier de tijd in dat de praktijk sluit.
Resolutie (min): vul hier de afspraak tijd in (duur van de afspraak).
Klik op opslaan.

- Er verschijnt opnieuw een pop-up: hier kunt de beschikbare agenda's toevoegen aan de agenda's in deze groep
Agenda's in deze agenda groep (staat op 0).
Beschikbare agenda's: hier staat het aantal agenda's die beschikbaar zijn.
- Klik op beschikbare agenda naar keuze.
- Agenda naar keuze kleurt blauw.
- De zwarte pijl naar links kleurt zwart.
- Klik op deze pijl. beschikbare agenda verschijnt in agenda groep.
- Vervolgens kleurt een zwarte pijl naar rechts en een pijl omhoog zwart:
Zwarte pijl naar rechts: hiermee zet u een agenda terug van de groep naar beschikbare agenda.
Zwarte pijl omhoog: hiermee kunt u de volgorde aanpassen van de agenda's in de agendagroep.
Agenda die boven aanstaat wordt als eerste getoond in agendagroep.

Wijzigen nieuwe agenda groep - werkwijze:
- Selecteer de betreffende agenda groep door er 1 x op te klikken -> agenda groep kleurt vervolgens blauw.
- Nu is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen (u doorloopt dezelfde stappen als bij ''aanmaken nieuwe
agenda groep en toevoegen beschikbare agenda's aan agenda groep'').
- Klik op opslaan wanneer u alle wijzigingen heeft gedaan.

Agenda groep verwijderen - werkwijze:
- Selecteer de betreffende agenda groep door er 1 x op te klikken -> agenda groep kleurt vervolgens blauw.
- Klik vervolgens op icoon met de prullenbak (links onder bij onderdeel agenda's).
- Er verschijnt een pop-up: ''Weet u zeker dat u de groep ''naam agenda groep'' wilt verwijderen.
- Indien u kiest voor optie JA wordt agenda groep verwijderd.

NB: de agendagroep met de naam ''standaard'' is de groep met alle beschikbare agenda's. Deze groep kan niet worden gewijzigd of verwijderd.

Het is mogelijk een agendagroep te koppelen aan een gebruiker ''optie agenda tab bij gebruikersinstellingen''